8 högsta bungyjump i världen

Står bungyjump med på din bucket list? Här är det bara att välja och vraka.

8. Vidraru Dam

166 meter

Bilder från youtube, flickr.

Var? Curtea de Arges, Rumänien

Svarta vatten och betong, kusligt och öde, perfekt plats för en adrenalin-junkie.

 

7. Kölnbrein Dam

169 meter

Bild från Shutterstock

Var? Carinthia, Österrike

En av Europas högsta dammar, Kölnbrein, har några årtionden på nacken redan men det var inte förrän 2010 som en ”skywalk” byggdes i mitten där man nu för tiden kan hoppa bungyjump.

 

6. Europabrücke

192 meter

Bilder från innsbruckguiden.se, xtremespots.com

Var? Innsbrück, Österrike

Över vattendraget Sill sträcker sig Europabrücke, en av de högsta broarna i Europa. Bredvid autobahn som leder genom alperna från Österrike till Italien kan du hoppa bungyjump med en strålande utsikt.

 

5. Rio Grande Bridge

206 meter

Bild från pinterest

Var? Taos, New Mexiko

Här säger väl en bild mer än 1000 ord? En nästan oslagbart vacker plats för bungyjump och ändå finns fyra till hopp kvar på listan!

 

4. Bloukrans Bridge

216 meter

Bilder från wikipedia, capetownattractions.com

Var? Western Cape, Sydafrika

Längs valvet under Broukrans Bridge har det byggts en gångväg för turister att promenera och ta in den vackra utsikten. Högst upp i valvet kan du också göra ett bungyjump populärt bland turister och kändisar. Bland annat Prince Harry har gjort hoppet och överlevt så då borde du nog också klara det.

 

3. Contra Dam

220 meter

Bild från shutterstock

Var? Ticino, Schweiz

Ingen glömmer väl den ikoniska öppningsscenen från 007 GoldenEye? Det hoppet gjordes från Contra dammen i Schweiz och exploderade i popularitet efter filmen kom ut 1995. Här kan du även hoppa bungyjump på natten då marken 220 meter under dig enbart är upplyst av månsken.

 

2. Macau Tower

233 meter

Bilder från macautower.com, pixabay.com

Var? Macau, Kina

Denna attraktion på Macau Tower drivs av en legendar inom bungy jump, AJ Hacket. Han slog världsrekord med högsta bungyjump från en byggnad med detta hopp. Vem höll rekorded innan det? Jo, han själv såklart, efter att han hoppade från Eiffeltornet.

Ett speciellt bungyjumprep används för att hoppa från Macau Tower som ser till att du faller så rakt som möjligt. Man vill ju inte gunga åt sidorna och råka slå i tornet.

 

1. Royal Gorge Bridge

321 meter

Bild från royalgorgebridge.com

Var? Colorado, USA

Fram till 2001 var Royal Gorge Bridge den högsta bron i världen och är fortfarande USA högsta bro. Fallet tar lite över fem sekunder, förmodligen de längsta fem sekunderna i ditt liv. Tyvärr är bungyjump inte öppet för allmänheten här längre men enbart vid speciella evenemang. Är du en bungyjump entusiast måste du väl se till att få en inbjuden, det är trots allt det högsta hoppet i världen och garanterat något att checka av din bucket list.