7 unika middagsupplevelser som är värda resan

Från höga höjder till djupt under vattenytan, här är några av världens mest spektakulära restauranger.

Ristorante Grotta Palazzese

Var? Polignano A Mare, Italiens östkust

Bilder från grottopalazzese.it och pinterest.

En magnifik utsikt över det adriatiska havet får du och din partner från denna restaurang på en hylla huggen ur kalksten. Här hölls banketter för adeln redan på 1700-talet.

Grottor under restaurangen kan dessutom upptäckas med båt under sommaren.

Så romantiskt!

Singapore Flyer

Var? Singapore

Bilder från singaporeflyer.com

Singapore Flyer är Asiens största pariserhjul, eller observationshjul som det hellre ska kallas. Från 165 meters höjd får du inte bara en utsikt över Singapore men även Malaysia och Indonesien.

Stig in i en av pariserhjulets kapslar och avnjut en fyra rätters middag med en svårslagen utsikt så långt ögat kan nå.

Napa Valley Wine Train

Var? Napa Valley, Kalifornien, USA

Bild från winetrain.com

Champagne Vista Dome, bild från winetrain.com

Napa Valley Wine Train består av tåg från 1915 restaurerade med mahoganypaneler, mässingsaccenter, etsat glas och sammetsfåtöljer.

Ombord kan du välja mellan Chardonnay-, Merlot-, Cabernet Sauvignon- eller Zinfandel-vagnen för att smaka på lokala viner tillsammans med en äter gott.

Resan tar dig genom Kaliforniens vindistrikt Napa Valley från Napa till St. Helena och tar tre timmar med besök på historiska vingårdar.

Ithaa Undersea Restaurant

Var? Rangali Island, Maldiverna

Bild från conradhotels3.hilton.com

Maldiverna är ju känt för lyx men visste du att du här även kan besöka världens första undervattensrestaurang helt i glas?

Fem meter under havsytan får du besök av exotiska fiskar, rockor, till och med hajar medan du njuter av en måltid i världsklass.

Treepod Dining

Var? Koh Kood, Thailand

Bilder från soneva.com

Lust på äventyr? På ön Koh Kood i Thailand kan du äta middag i en bambukupa högt uppe i trädkronorna med en utsikt över strand och hav.

Du stiger ombord på marknivå och höjs sedan upp. Men hur gör servitörerna? Jo de använder sig av en zipline för att färdas från köket till din pod.

Hungarian State Opera House

Var? Budapest, Ungern

Bild från youtube.com

I Ungerska statsoperan i centrala Budapest kan du få en särskilt romantisk upplevelse. Genom hotellet Four Seasons ”Extraordinary Experiences organiseras en middag på tu man hand mitt på scenen i det anrika operahuset som öppnade 1884.

Vill du hellre fira med hela familjen så kan du bjuda upp till 300 gäster på middag här.

Och just det! Orkestern spelar en privat konsert bara för er, under hela måltiden.

Dinner in the Sky

Var? Erbjuds nu i 43 olika länder

Bild från dinnerinthesky.com

Dinner in the Sky är ett koncept som startades 2006 i Belgien. Med hjälp av kranar lyfts du, dina gäster, hela matbordet samt kockar och serveringspersonal högt upp i luften.

”Middag i himlen” har nu serverats i 45 olika länder, från Belgien, Finland och Sverige till Japan, Dubai, Brasilien och Sydafrika.

Men Dinner in the Sky används faktiskt inte bara för middag. Konceptet har även utnyttjats för att organisera operakonserter, pokermatcher och golftävlingar på 50 meters höjd!

Bilder från dinnerinthesky.com